Agenda archief 2010

23-01-2010

Meezingconcert 2010

Meezingconcert  2010

Eén keer in de 2 jaar organiseert Grachtensmart een meezingconcert voor liefhebbers van de smartlap. Samen met Grachtensmart op het podium met max. 350 mensen.

 

Het meezingconcert krijgt als thema "dikke tranen met tuiten..." .

 

Het concert dat dit enorme koor zal geven is een ware happening. Een 'must' voor de liefhebbers. Locatie is Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht. Aanvang 20.30 uur.

Kaarten kunnen in de voorverkoop besteld worden via Bestellen of op de dag zelf aan het loket van Vredenburg Leidsche Rijn.

 

28-03-2010

Grachtenmart zingt voor "Zij Actief"

Zondag 28 maart 2010 t.g.v. het 50 jarig bestaan van vrouwenvereniging "Zij actief" verenigingsgebouw Schalkwijk.

 

04-07-2010

Concert in de gracht

Op zondag 4 juli a.s. staat de Culturele Zondag in het teken van klassieke muziek. De Oudegracht wordt vanaf het Stadhuis tot en met de Weerdsluis 1 groot klassiek muziekfestijn. Op het water, aan de werf, vanaf boten en pontons klinkt muziek door een aantal Utrechtse koren, van het nieuwe Utrechtse orkest, de Nieuwe Philharmonie Utrecht, aangevuld met studenten van het Conservatorium.

 

Het festijn begint om 16.30 uur, bij het Stadhuis. Op een boot staat een deel van de Nieuwe Philharmonie Utrecht olv Johannes Leertouwer. Zij spelen een deel uit de Water Music van G.F. Handel. Tot 16.45 uur. Dan vaart de boot richting Weerdsluis. Onderweg staan een aantal koren opgesteld die zullen zingen. 

Alle koren en het orkest verzamelen zich daar op de Weerdsingel, op een ponton, boten, en de kade daarboven. Daar wordt een concert gegeven door de verzamelde zangers, zangeressen en orkesten. De afsluiting wordt gevormd met een lied dat iedereen, ook het publiek in de Weerdsluis op bootjes en aan de kant, mee kan zingen.

 

12-09-2010

Festival van het Nederlandse Lied

Festival van het Nederlandse Lied

Succes verzekerd!

Alweer voor de 13de keer verzorgt Grachtensmart samen met Vredenburg het Festival van het Nederlandse Lied. Dit jaar tijdens het Uitfeest Utrecht. Zoals alle activiteiten deze dag, is ook het festival de hele dag gratis te bezoeken.

Het programma start om 12 uur en zal doorlopen tot in de late uurtjes. Locatie: Vredenburg Leeuwenbergh. 

13-09-2010

Koorlid krijgt Speld van de Stad

Ingrid van Veluwen heeft vrijdagavond uit handen van burgemeester Wolfsen de Speld van de Stad Utrecht gekregen voor haar bijdrage aan de leefbaarheid in de Springhaverbuurt. Ze zet zich sinds 1980 in voor de buurt als actief lid van het buurtcomité. Ze wordt beschouwd als de drijvende kracht achter het Buurtfeest Springhaver, dat dit weekend voor de 25ste keer is georganiseerd.

En niet te vergeten, stond Ingrid aan de wieg van Grachtensmart, dat dit jaar 20 jaar bestaat.

De uitreiking was voor Ingrid een volkomen verrassing. Zelfs Grachtensmart blijkt in staat om geheimpjes te bewaren.

 

De onderscheiding wordt toegekend aan personen die zich op buitengewone wijze voor Utrecht inzetten.

Als afsluiting van de uitreiking zingt Grachtensmart speciaal voor Ingrid "de Lorelei".

18-09-2010

20 jaar

Grachtensmart bestaat alweer 20 jaar. De historie in vogelvlucht kun je bekijken via Historie op deze website.

 

Naast het succesvolle Meezingconcert "Dikke tranen met tuiten..." op 23 januari van dit jaar viert Grachtensmart dit heugelijk feit met een groot feest voor haar leden waarbij dit keer ook de partners zijn uitgenodigd.

 

29-09-2010

Nederlands Film Festival

Nederlands Film Festival

Het filmfestival start met een defile vanaf het Catharijne Convent naar de Stadschouwburd. Het festival staat dit jaar in het teken van Ramses Shaffey. Grachtensmart zal tijdens dit defile een van de liedjes van Ramses zingen.

20-11-2010

Smartlappenweekend

Smartlappenweekend

Zaterdag 20 november(smartlappenweekend) gaan we weer fijn zingen in het Museum van Speeldoos.

We zingen om 15.00 uur en 16.00 uur(2x een half uurtje). Aansluitend kunnen we tot 19.00 uur lekker weer gezellig met bezoekers meezingen met Menno op piano en Dick op de accordeon.

20-11-2010

Protest

Zaterdag 20 november vindt in een groot aantal steden een grote publieksactie plaats tegen de aangekondigde bezuinigingen op cultuur.

 

In Utrecht zijn er de hele dag optredens op de Neude.

Om 14.00 uur zal ook Grachtensmart met een Smartschreeuw haar ongenoegen kenbaar maken

08-12-2010

Utrechtse Ondernemers

Op verzoek van de Utrechtse Ondernemers treedt Grachtensmart op in Hotel Karel V.

12-12-2010

Kerstmarkt Twijnstraat

Evenals vorig jaar is Grachtensmart te zien en te horen tijdens de kerstmartk op de Twijnstraat.

Het optreden staat gepland om 14.30 uur.