Programma Festival Nederlandse Lied

Zaterdag 23 september is het weer zover! Het Festival van het Nederlandse Lied georganiseerd door Grachtensmart. Een festival dat al meer dan 20 jaar vele bezoekers trekt. Een festival dat amateur koren een professioneel podium in het muziekcentrum TivoliVredenburg.

 

Wilt u weten hoe het programma eruit ziet?

Hieronder kunt u het overzicht downloaden

 

NB: Op de dag zelf kunnen nog zich nog wijzigingen voordoen. Kom je voor een specifiek koor, kom dan gerust wat eerder, het is altijd gezellig.

 

Naam koor

Tijdstip optreden

LaDamai

12:00

De Stem des Volks

12:20

Steengoed

12:40

Smart en Zo

13:00

Fuse

13:20

Nooit Meer Eenzaam

13:40

Dames Zilvergeld

14:00

De Meezingers

14:20

kiwi en de kanaries

14:40

Brothers 4 Tune

15:00

Sterk Spul  Linschoten.

15:20

STUT-koor

15:40

Zaffre

16:00

Laat Maar Waaien

16:20

Vrouwe IJsselstein Swingt

16:40

Smartlappenkoor De Johanna's

17:00

ZingjeRot

17:20

Eigen-Wijsze

17:40

Songs en Strings Band

18:00

Theaterkoor Bon Ton

18:20

Sterrenkoor

18:40

Paleiskoor

19:00

Popkoor Allround

19:20

Grachtensmart

19:40

Leeuwenhart

20:00

Popkoor Zuilen

20:20

De Ondiepse Kanaries

20:40

Valsch & Gemeen

21:00

Hopeloos

21:20

uitzingen met Grachtensmart en Trio 2000

21:40

Trio 2000

22:00

 

23:30

   

 

schema_2017_website.pdf

Buurtfeest 2017

De spits wordt dit jaar afgebeten met het optreden van Grachtensmart. Altijd hartverwarrend. En het koor laat zich niet intimideren door een buitje. Dat blijkt.

Tijdens de middag drijven nog een aantal stevige buien over, maar tijdens de afsluitende maaltijd is het droog en wordt er weer aan lange tafels aangeschoven bij de buren.

 

Smartlappenfestival Amersfoort

8 april 2017

Wat een fantastische organisatie!

Onder begeleiding van vrijwilliger Ron worden we naar de verschillende podia geleid.In de prachtige oude binnenstad is het gezellig druk.

Een kleurrijk schouwspel, waar rood/zwart toch wel de overhand heeft. Speciaal dank aan dirigent/pianist Anne Luc die als invaller voor Meike rent van podium naar podium om zowel ons als zijn eigen koor Nooit meer eenzaam te kunnen begeleiden.

Grachtensmart gaat SOLO

Pareltjes

Op 12 maart 2017 gaf Grachtensmart een uniek concert. Grachtensmart gaat solo.

Een heel concert met alleen maar pareltjes (van smartlappen). Het koor bleef op de achtergrond. De solisten kregen alle ruimte te stralen op het podium. Voor veel solisten de eerste keer als solist. Dat de zenuwen dat zichtbaar zijn is dan ook logisch.

 

Wunderbaum en Grachtensmart

'We doen het zelf wel" is de titel van de voorstelling van Wunderbaum. Een voorstelling waar het publiek een belangrijke rol speetl rondom de hoofdpersoon Desiree. Grachtensmart komt tevoorschijn in het slotakkoord van de voorstelling en als participant in de zaal.

 

Na de voorstelling zingt Grachtensmart in Zindering, als onderdeel van het Smartlappenfestival. Als vanouds natuurlijk heerlijk meezingen met smart. Zingen helpt en gedeelde smart is halve smart.

CD Het verdriet van Utrecht uitverkocht

Mijn schele Miep, Weesfiets en Plompetorengracht. Inmiddels bekende Utrechtse smartlappen. De CD van dit Verdriet van Utrecht is helaas uitverkocht. De smartlappen zijn uiteraard nog steeds te beluisteren via deze links:

Mijn schele Miep (winnaar van de wedstrijd 'Utrechtse smartlap')

Weesfiets

Plompetorengracht

 

Tenoren gezocht

Foto Dinja van Dishoeck
Foto Dinja van Dishoeck

In het jubileumjaar, 25 jaar Grachtensmart, willen we ons weer verder gaan richten op de toekomst van het koor. Met het presenteren van de “eerste echte Utrechtse smartlap:  Mijn schele Miep”, zijn we al een nieuwe weg in geslagen!

 

Er is langzaamaan weer ruimte ontstaan voor een aantal nieuwe leden. We zijn daarbij vooral op zoek naar tenoren.

 

Ben jij die tenor met die krachtige stem, bij voorkeur jonger dan 55 jaar en vind je het leuk om in een groot en divers koor je talenten in te zetten? Onze wekelijkse oefenavond is op dinsdag in het buurthuis In de 3 Krone, Oudegracht 227.

Neem dan contact op met Conny van der Velden via het mailadres: conny.vander.velden@gmail.com.

 

U wordt dan zo spoedig mogelijk uitgenodigd om kennis te maken.

Onze dirigent Meike zal je vragen om een stemtest te doen. Zij bepaalt tot welke stemsoort je behoort en of je in het koor mee kunt gaan zingen.

 Kom op tenoren: laat snel iets van je horen !

Presentatie Mijn schele Miep tijdens Nieuwjaarsreceptie

Op 2 januari tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Utrecht heeft Grachtensmart de eerste echte Utrechste smartlap aan de burgemeester aangeboden. Het was een bijzonder moment om als eerste koor de aftrap te mogen doen in de verbouwde schouwburg.

Mijn schele Miep is uit drie genomineerde liedjes verkozen tot de beste Utrechste smartlap. 

 

Jan van Zanen nam de bureau-versie van de smartlap met veel genoegen in ontvangst. Met zijn eigen woorden "ik word vrolijk van smartlappen". 

Nou, Grachtensmart ook. Dat is precies de bedoeling van smartlapoen.

 

De hele speech van Jan van Zanen is via DUIC terug te lezen.

Mijn schele Miep is eerste echte Utrechtse smartlap

Veel beelden zijn er nog niet maar via de sociale media is toch al een filmpje de wereld in geslingerd.

Met de burgemeester op de voorgrond zingt Grachtensmart nog een keer het winnende lied, Mijn schele Miep van Herman van Tongerloo.

In een bomvolle Cloud9 in TivoliVredenburg werd het een prachtige slotnoot van 25 jaar Grachtensmart.

 

Festival van het Nederlandse Lied: Wie is de winnaar?

Zaterdag 3 oktober was het weer zover. Het jaarlijkse Festival van het Nederlandse Lied, georganiseerd door Grachtensmart en gefaciliteerd door TivoliVredenburg.

Dit jaar stond het festival in het teken van "Het verdriet van Utrecht", de wedstrijd die Grachtensmart heeft uitgeschreven om de eerste heuse Utrechtse smartlap te vinden. De winnende smartlap wordt aan de stad cadeau gedaan. Dat allemaal tijdens het festival. De burgemeester Van Zanen nam met veel genoegen de nieuwe smartlappen (met een gedicht) in ontvangst. Vervolgens heeft hij de winnaar bekend gemaakt.

Als eerste is geëindigd Mijn schele Miep van Herman van Tongerloo. De tweede prijs is gegaan naar Annette de Haas met Weesfiets en derde is geworden Plompetorengracht van Gijsbert van der Linden.

page loading