Meezingen tijdens Festival van het Nederlandse Lied

Zaterdag 23 september 2017 zit Cloud9 van Tivolvredenburg weer de hele dag vol. De zaal is gevuld met liefhebbers van het Nederlandstalige lied. Zoals elk jaar organiseert Grachtensmart  het Festival van het Nederlandse Lied, gefaciliteerd door TivoliVredenburg die dit pareltje elk jaar weer een podium wil bieden.

Een bijzonder moment is er voor de dirigent van Stem des Volks, Paul Krijnen. Uit handen van de burgemeester ontvangt hij de stedelijke onderscheiding voor al zijn verdiensten als dirigent in de stad Utrecht.

Paul treedt ook elk jaar met meerdere koren op tijdens het festival. Al meer dan 25 jaar is hij dirigent van Stem des Volks. 

Verder dit jaar veel nieuwe koren die het festival hebben ontdekt en zich graag willen presenteren.

De band Trio 2000 die vorig jaar het festival afsluit, is ook dit jaar uitgenodigd. Zanger Pierre van Duijl weet aan te sluiten bij de sfeer van de dag en past zijn liedjes hierop aan. Tot in de late uurtjes blijft de zaal bruisen.

 

Ook dit jaar kunnen we terugkijken op een ontzettend geslaagd festival.

 

Geschiedenis

Sinds 1996 organiseert Grachtensmart samen met TivoliVredenburg het Festival van het Nederlandse Lied. Een lange traditie!

Het succes van het festival is te danken aan de diversiteit van de optredens. De enige eis die wordt gesteld is de taal. Alle liedjes moeten in het Nederlands worden gezongen. Of het nu hertalingen zijn van Jan Rot, of een lied van Blöf of Borsato. Allemaal prima. Uiteraard zijn de oudere zeemansliedjes ook nog steeds te horen. Van 12 uur 's middags tot 's avonds in de late uurtjes presenteert elk koor zich tijdens een 15 minuten durend optreden. Afwisselend mee kunnen zingen en luisteren naar liedjes. Voor het publiek is het een feestje.

 

 

Burgemeester van Zanen reikt penning uit aan Paul Krijnen
Burgemeester van Zanen reikt penning uit aan Paul Krijnen