Welkom

 

Foto Dinja van Dishoeck
Foto Dinja van Dishoeck

Werving alten en tenoren!!

In het jubileumjaar, 25 jaar Grachtensmart, willen we ons weer verder gaan richten op de toekomst van het koor. Met het presenteren van de “eerste echte Utrechtse smartlap:  Mijn schele Miep”, zijn we al een nieuwe weg in geslagen!

 

Er is langzaamaan weer ruimte ontstaan voor een aantal nieuwe leden. We zijn daarbij vooral op zoek naar tenoren en alten.

 

Ben jij die tenor of alt met die krachtige stem, bij voorkeur jonger dan 55 jaar en vind je het leuk om in een groot en divers koor je talenten in te zetten?

Neem dan contact op met Conny van der Velden via het mailadres: conny.vander.velden@gmail.com.

 

U wordt dan zo spoedig mogelijk uitgenodigd om kennis te maken.

Onze dirigent Meike zal je vragen om een stemtest te doen. Zij bepaalt tot welke stemsoort je behoort en of je in het koor mee kunt gaan zingen.

 

Alten en tenoren: laat snel iets van je horen !

CD Het verdriet van Utrecht te koop

CD Het verdriet van Utrecht te koop

Mijn schele Miep, Weesfiets en Plompetorengracht. Inmiddels bekende Utrechtse smartlappen. De CD van dit Verdriet van Utrecht is te koop voor € 5,= (is inc. verzendkosten binnen Nederland).

Het bedrag (of een veelvoud) kan worden overgemaakt op bankrekeningnummer NL57 TRIO 0212 3736 25 ten name van Grachtensmart Utrecht.

Vermeld uw naam en volledig adres, zodat de CD kan worden toegestuurd.

 


 

Mijn schele Miep is eerste echte Utrechtse smartlap

Veel beelden zijn er nog niet maar via de sociale media is toch al een filmpje de wereld in geslingerd.

Met de burgemeester op de voorgrond zingt Grachtensmart nog een keer het winnende lied, Mijn schele Miep van Herman van Tongerloo.

In een bomvolle Cloud9 in TivoliVredenburg werd het een prachtige slotnoot van 25 jaar Grachtensmart.

 


 

Festival van het Nederlandse Lied: Wie is de winnaar?

Zaterdag 3 oktober was het weer zover. Het jaarlijkse Festival van het Nederlandse Lied, georganiseerd door Grachtensmart en gefaciliteerd door TivoliVredenburg.

Dit jaar stond het festival in het teken van "Het verdriet van Utrecht", de wedstrijd die Grachtensmart heeft uitgeschreven om de eerste heuse Utrechtse smartlap te vinden. De winnende smartlap wordt aan de stad cadeau gedaan. Dat allemaal tijdens het festival. De burgemeester Van Zanen nam met veel genoegen de nieuwe smartlappen (met een gedicht) in ontvangst. Vervolgens heeft hij de winnaar bekend gemaakt.

Als eerste is geëindigd Mijn schele Miep van Herman van Tongerloo. De tweede prijs is gegaan naar Annette de Haas met Weesfiets en derde is geworden Plompetorengracht van Gijsbert van der Linden.


 

Burgemeester maakt winnaar bekend

Burgemeester maakt winnaar bekend

Met nog slechts 2 weken te gaan schenkt ook het AD aandacht aan de wedstrijd. Wie de winnaar wordt zal onze burgemeester, Jan van Zanen, op 3 oktober a.s. tijdens het Festival van het Nederlandse Lied bekend maken.

Ook u kan uw stem uitbrengen op een van de drie genomineerde smartlappen van 'Het verdriet van Utrecht'.

Stemmen kan nog tot 2 oktober via de website.


 

Drie genomineerde smartlappen te horen op Dom-carillon

page loading