Welkom

Grachtensmart zoekt nieuwe Utrechtse smartlap

Volgend jaar bestaat het Utrechtse Grachtensmart koor, vertolker van smartlappen en levensliederen, 25 jaar. Dat wil het koor niet ongemerkt voorbij laten gaan. Natuurlijk zullen ze dat samen vieren. Maar ook de stad gaat het merken.

Allereerst schrijft Grachtensmart een wedstrijd uit voor de beste Utrechtse Smartlap. De stadsdichter Ingmar Heytze deed jaren geleden al eens een oproep . Een smartlap is ‘een rijkelijk met sentiment geladen levenslied’. In een Utrechtse smartlap zal het moeten gaan over het Utrechtse lief en leed. Koordirigent Meike Veenhoven maakt zo nodig muziek bij de tekst en bewerkt het lied voor het Grachtensmart koor. De drie beste worden in 2015 gezongen op het Festival voor het Nederlandse Lied en daar wordt, samen met het publiek, de nieuwe Utrechtse Smartlap gekozen.

Dit jaar wordt het festival gehouden op 4 oktober a.s. in Tivoli/Vredenburg. Er treden meer dan 30 koren op. Zij worden door middel van flyers uitgenodigd om volgend jaar mee te strijden.
Maar Grachtensmart vraagt bredere aandacht voor deze wedstrijd en roept iedere lezer op om mee te doen en een lied in te sturen, met of zonder muziek!

Inzenden kan tot 1 januari ’15. Mail uw tekst, bladmuziek of ingezongen mp3 naar conny.vander.velden@gmail.com.


 

Grachtensmart met het festival van het Nederlandse lied terug in TivoliVredenburg 

 

Het eigen optreden van Grachtensmart tijdens het festival was een groot succes.

Gefilmd door Crawfurd Film & Video; compilatie door Harriet Zuidervaart.


 


 


Klapstoelconcert

 

Een uur lang was Grachtensmart te horen op het Koekoeksplein. De weergoden waren ons goedgezind. Veel buurtgenoten, familie en vrienden waren erbij aanwezig.

 

 


Crowdfunding

 

Grachtensmart oefent bijna 25 jaar in het buurthuis aan de Oudegracht. Omdat de gemeente de subsidiekraan voor buurthuizen heeft dicht gedraaid, was het voortbestaan van het buurthuis enige tijd onzeker.

Een aantal zeer betrokken buurtgenoten heeft echter de handen ineen geslagen en heeft een stichting in het leven geroepen. Stichting In de 3 Krone, naar de gevelsteen van het pand Oudegracht 227.

Alle hulp is welkom en noodzakelijk, zowel in de vorm van vrijwilligers als donateurs. Met een bijdrage van 10 euro worden uw dromen onze dromen. En wie een groter bedrag kan missen mag een vermelding op onze website verwachten. Dus maak uw bedrag over op NL72 TRIO 0197661947 ten name van Stichting In de 3 Krone of kies voor IDeal op www.inde3krone.nl/payment.

Zegt het voort!


Blije huurders

 

Al meer dan 22 jaar is Grachtensmart elke dinsdagavond te zien en te horen in het Buurthuis aan de Oudegracht. Om meer bekendheid te geven aan de doorstart die het Buurthuis maakt als Stichting In de 3 Krone met het motto Thuis in de Buurt, is Grachtensmart geïnterviewd door RTV Utrecht. Het filmpje is te zien via deze link.


Paradiso

 

Grachtensmart in Paradiso! Grote namen gingen ons al voor.

Een van de tenoren krijgt een kus van een dame uit het publiek. "Jullie waren super", is haar commentaar. Dat streelt de ego! Altijd leuk om te horen.

page loading