Festival Nederlandse Lied

Inschrijving Festival van het Nederlandse Lied
Grachtensmart bestaat 25 jaar en viert feest in 2015. Ook het Festival van het Nederlandse Lied krijgt daarom een bijzonder feestelijk karakter. Er is in de eerste plaats tijd gereserveerd om de winnaar te kiezen van de wedstrijd die Grachtensmart heeft uitgeschreven. Lees hierover meer>>. Maar het programma zal die dag nog veel andere verassingen bevatten.

 

Geschiedenis
Sinds 1996 organiseert Grachtensmart samen met TivoliVredenburg het Festival van het Nederlandse Lied. Een lange traditie!
Het festival heeft zijn ontstaan te danken aan het meezingconcert dat Grachtensmart heeft georganiseerd tijdens het 1ste lustrum in 1995.
Het succes van het festival is te danken aan de diversiteit van de optredens. De enige eis die wordt gesteld is de taal. Alle liedjes moeten in het Nederlands worden gezongen. Of het nu hertalingen zijn van Jan Rot, of een lied van Blöf of Borsato. Allemaal prima. Uiteraard zijn de oudere zeemansliedjes ook nog steeds te horen. Van 12 uur 's middags tot 's avonds in de late uurtjes presenteert elk koor zich tijdens een 15 minuten durend optreden. Afwisselend mee kunnen zingen en luisteren naar liedjes. Voor het publiek is het een feestje. Zeker dit jaar waarin Grachtensmart haar jubeljaar viert. Het publiek viert mee!


Aan de deelname zijn wel kosten verbonden. Drie euro per persoon met een maximum van 60 euro per koor. Voor dit luttele bedrag kun je de hele dag genieten van optredens van alle koren in een heerlijke gezellige sfeer. Het Festival staat gepland op zaterdag 3 oktober in het Tivoli/Vredenburg in Utrecht. De inschrijving is geopend.

* verplicht veld